2009-05-17

(REKLAMME)

Reklamen er ikke et reklamations-nummer. Nej. Reklamation det er, når der ikke er mere lokumspapir og man fortvivlet kigger på avisen lige ved hånden og sådan set ikke ret kan blive klar over om teksten nu passer til konteksten. Det er reklamation. Et sandt læs, der vil noget. Og desuden meget normalt indenfor den branche. Men reklame, ja det er noget helt andet. Det sværter frygteligt i alle bæstets farver. Aaarh, det letted'!

WERBUNG hedder det vist nok på tysk. ADVERTISSMAND lyder oversættelsen på engelsk. Det kommer desuden af det latinske, VERBUM. Og på dansk hedder det sådan set UDSAVN. Ja og vi har jo mange udsavnsord. Men her, i denne velkendte situation rækker ordene altså ikke længere end lovens lange negerarm. Eller dens lede lem. Ord slår ikke til, nej der skal mere til, der skal handling bag ordene. Hvad der så end menes med det?

Der menes blandt andet billeder og bøjninger af ordet. Og ordet, ja det er jo kødet, der renser sig for det urene. Når man derfor bøjer ordet med billeder, så afbøjer man også renselses-organet. Det kan blive til at være svineri, hvis man ikke har bukserne på. Og illustrerer vel ganske godt nøden, hvor tynd eller langt ude den så end måtte være, når lynet slår ned og låsen sidder fast. - I visse tilfælde kan det faktisk gå så galt, at bøjnings-virksomheden helt vender ordet om, så ordet, der jo er kødet kommer til at rense sig for det rene. Ja om der skal stå for eller fra, det bliver da uklart. Og det er da svært uhensigtsmæssig svig. Ja, for du skal ikke vende dig om for noget skidt eller væk fra dit lille sted, så du pludselig begynde at bøje dig ned, måske endda brækker dig i en helt forkert retning og til et helt forkasteligt trykkende endemål.

Michael Bundesen sang engang i et band, der hed Shubidua. Han sang blandt andet, at han handlede i Humbug. Det lød som følger: Jeg handler i Humbug, den bedste butik. Flotte damer i kassen og lækker musik. De har altid tilbud på lokumspapir og i den anden ende står der en herre og si'r: Har du prøvet Bonex?... - Ja, det sværter frygteligt. Og det svi'r i den anden ende.

ADSENSE. Det er noget forholdsvist nyt. Det er et nyt ord for reklame og betyder at du skal tilføje lidt sands for samling. Collect your money and be nice. Det kommer sig af, at man, ganske mange mennesker bittert har fortrudt at de ikke slagtede svinene i tide, men så at sige lod dem rådne op i hænderne på den radikale fornufts i forvejen fattige mennesker. Andre ord for en sådan mærkelig farveløs størrelse er: Rationaliseringen af mennesket, der sådan rundtenom som prikken over i'et betyder at isolere det, så man kan bilde sig ind at flytte på det, rykke eller rokke ved det. - De hjertedøve i vesterlandsk kultur-historie, dvs. grundlæggerne af: ret, tid, rum, matematisk ballét i universalhallen, tyngdekraft, naturlove, teknologi - de er pludselig blevet kede af det. De føler ikke længere at de er gode nok. De kan ikke længere se, medmindre at der tilføjes hjertegod sands, som de så kan lære af. Ja, for de har prøvet ad zense-vejen, men det var bare ligesom ikke helt det samme. Der var ingen krydsord.

Er I med?

Kapital-økonomisk vækst kan ikke vendes uden at ordets folkeslag kan rette DEM op, så den kan afvikles og vor gammel-nye vækstform derved komme til sin genopstandne RET. Ordet er kødet og såfremt, der ikke tales af kødet, så det renser ud, ja så kan system-folket og kapital-folket ikke lære at gøre en opløftende og oplysende forretning uden at afbøje og ødelægge renselses-organet i livet. Og da skider vi alle sammen fortsat på det hele.


Nkh. JHM

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

The Best Links ***************************** DanskeWeblogs.dk | Katalog af de danske blogs